• Hem
  • Nyheter
  • Hyra låna boka
    Avtalsvillkor Boka tvättstuga, gym, bastu mm Torpet och övernattningsrummet Parkering Förråd
  • Renovera eller bygga
    Regler för ändring i lägenhet Uterum och trädgårdsbod Inglasning av loftgång och balkong Våtrum Ytterdörr spisfläkt pool studsmatta markis
  • Om boendet
    Välkommen till Brf Lunden i Örebro! Nyinflyttad Ordningsregler och avtalsvillkor Miljö – Återvinning Så fungerar det Ytterdörr spisfläkt pool studsmatta markis Andrahandsuthyrning
  • Om föreningen
    Medlem – vad innebär det? Nycklar Kontakt Nycklar – upphittade eller förlorade Karta över Brf Lunden Medlemsutskick Bilder Föreningsstämma och årsredovisning Stadgar och ordningsregler
  • Felanmälan
  • Bilder

Om boendet Välkommen till Brf Lunden i Örebro! Nyinflyttad Ordningsregler och avtalsvillkor Andrahandsuthyrning Miljö – Återvinning Så fungerar det Ytterdörr spisfläkt pool studsmatta markis

Kalender

maj
22
Styrelsemöte
Torsdag 18:00
maj
24
Plantfika
Lördag 14:00
jun
03
Årsmöte
Tisdag 18:00

Bokning

Här hittar du bokningspanelen till tvättstuga, träningslokal osv. Ladda ner ”Aptus Bokning” från din appbutik och använd följande adress i appen: http://aptus.brflunden.nu/

Ditt användarnamn är föreningsnumret 2532- följt av ett tresiffrigt nummer (t ex 2532-169) som hämtas från näst sista siffergruppen i ditt långa lägenhetsnummer (i detta exempel 7-2532-1-169-4). Om näst sista siffergruppen är kortare än 3 tecken fyller man upp med nollor (t ex 2532-069).

Lösenordet fås från vår förvaltare, se kontaktuppgifter under rubriken Förvaltare nedan.

Om boendet

Att bo i bostadsrätt innebär att man har större frihet men också ett större ansvar för sin lägenhet än om man hade bott i en hyresrätt. Det är viktigt att veta vad det är som gäller.

Som bostadsrättsinnehavare har Du ett särskilt ansvar för lägenheten Du bor i, men Du har också ett ansvar för fastigheten som sådan. Med detta menas utrymmen både ute och inne som medlemmarna gemensamt disponerar. När du använder lägenheten ska du se till att bevara vad som kallas sundhet, ordning och skick inom fastigheten. Du ansvarar också för vad dina familjemedlemmar och gäster gör.

Med nyttjanderätten till lägenheten får du både rättigheter och skyldigheter.

Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om din bostad, du avgör t.ex själv när det är dags att måla om, byta ut spisen, lägga in parkettgolv och tapetsera eller göra andra förbättringar i lägenheten. Vill du göra större förändringar i lägenheten, till exempel flytta väggar, så måste du ha tillstånd från föreningens styrelse.

Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är reglerad i stadgarna och bostadsrättslagen. I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem.

Som bostadsrättsinnehavare har du också ett ansvar för vissa delar i lägenheten som kan bli dyra att ersätta vid skada. Se till att din hemförsäkring täcker in skada som du måste svara för enligt bostadsrättslagen och föreningens stadgar. Mycket av det som medlemmarna tycker är viktigt för trivseln i boendet regleras varken i lagar eller stadgar. Sådana frågor beslutar man om tillsammans. Tillsammans skapar du och dina grannar den boendemiljö ni vill ha.

Välkommen till Brf Lunden i Örebro!

Hej och välkommen till din bostadsrättsförening,

BRF Lunden !

 

Här kommer viktig information som ni behöver ta del av för att vet era rättigheter och skyldigheter (ordningsreglerna) som till exempel parkeringarna, renoveringar, sopsortering, gemensamma utrymmen mm.

Att bo i en bostadsrättsförening innebär att ni är delägare av föreningen.

Vi har en styrelse som väljs demokratiskt på Stämman. Det kommer en kallelse /inbjudan till er en gång per år inför Stämmans årsmöte som äger rum i maj eller juni.

En gång i månaden kommer ett brev i er postlåda från styrelsen med aktuella nyheter och information.

Har ni åsikter eller idéer till styrelsen ska ni maila eller skriva brev till styrelsen (postlåda finns vid Torpet/kontoret). Vi måste ha er mail/brev en vecka innan kommande styrelsemötet och tar då med det i dagordningen. Ni får svar inom en vecka efter att ert ärende tagits upp.

 

På vår hemsida (brflunden.nu) finns all information.

Hittar ni inte det ni söker finns alla kontakter längre fram i detta utskick.

Varmt välkomna!

BRF Lunden styrelsen

Annie, Lillemor, Deivid, Monika, Gunilla och Helen

Nyinflyttad

Här finns information och länkar för nyinflyttade!

Kontakt
Kontaktuppgifter finner du här.

Kabel-TV
Lägenheterna i föreningen är anslutna till Tele2 kabel-TV-nät. Kostnaden för grundutbudet ingår i avgiften för boendet. För ett större utbud av TV-tjänster, kontakta ComHem/Tele2!  Ring tel: 90 222 för felanmälan.

Bredband
Lägenheterna i föreningen är anslutna till Telenors fibernät. Kostnaden för grundhastigheten på 250/250 Mbit/s ingår i avgiften för boendet liksom månadsavgiften för Telefoni Mini (IP-telefoni). Ring Telenor på telefon 020-222222 för att aktivera de tjänster som ingår i abonnemanget! Se mer här!

El
Kostnaden för den fasta avgiften till Eon ingår i avgiften för boendet. Den löpande avgiften står den boende själv för, kostnaden anges på avin för månadsavgiften. Man behöver inte anmäla sig till Eon, det fungerar automatiskt. Man kan själv se sin elförbrukning hos EcoGuard, läs mer här.

Vatten och fjärrvärme
Kostnaden för vatten och fjärrvärme ingår i avgiften för boendet.

Hemförsäkring
Kontakta ett försäkringsbolag för att skaffa hemförsäkring! Föreningen har en grundläggande fastighetsförsäkring där s k bostadsrättstillägg ingår hos Länsförsäkringar.

Karta: https://brflunden.nu/om-foreningen/karta/

Lokaler och resurser: https://brflunden.nu/boka-och-hyra/

Bokning: https://brflunden.nu/boka-och-hyra/

Återvinning: https://brflunden.nu/om-boendet/miljo-atervinning/

Ordningsregler: https://brflunden.nu/om-boendet/trivselregler/

Så fungerar det: https://brflunden.nu/om-boendet/sa-fungerar-det/

Uteplats: Avtalsvillkor för nyttjanderätt

Renovera eller bygga: https://brflunden.nu/renovera-eller-bygga/

Ordningsregler och avtalsvillkor

Här samlas information som reglerar föreningens och den enskilde medlemmens rättigheter och skyldigheter, för att vi gemensamt ska kunna skapa en så trivsam miljö som möjligt.

Ordningsregler Brf Lunden 2022-01-20 Ladda ner
STADGAR BrfLunden version 5 2019-05-23 Ladda ner

AVTALSVILLKOR

Villkor för nyttjanderätt av markyta mm Ladda ner

Villkor för Torpet och övernattningsrummet Ladda ner

Villkor för garage Ladda ner

Villkor för bilplats Ladda ner

Villkor för iLoq nycklar Ladda ner

Villkor för iLoq nyckel till husvagnsparkeringen Ladda ner

Villkor för högtryckstvätt Ladda ner

Villkor för pool Ladda ner

Villkor för studsmatta Ladda ner

 

Andrahandsuthyrning

  • All uthyrning i andra hand kräver styrelsens samtycke, oavsett om det gäller en vecka eller sex månader. Begäran om samtycke ska vara skriftlig och innehålla skälet för begäran, tidsperiod och vem som ska hyra lägenheten.
  • Bostadsrättsföreningen tar enligt stadgarna ut en avgift för andrahandsupplåtelse av
    bostadsrättshavaren med en summa av 10 procent av prisbasbeloppet per år.
  • Den som hyr din lägenhet i andra hand blir din hyresgäst och du blir hyresvärd.
    Bestämmelserna i hyreslagen gäller och du ska ha ett skriftligt hyresavtal.

Miljö – Återvinning

I våra miljöhus sorteras avfallet i de olika kärlen för: kompost, plast, kartong, papper, metall, glas, ljuskällor, småelektronik, batterier samt övrigt restavfall. Gamla läkemedel lämnas till apotek.

Slarv med källsorteringen medför ökade kostnader för föreningen och i förlängningen alltså ökade kostnader även för varje enskild bostadsrättshavare.

Trädgårdsavfall lämnas på föreningens kompostplats bortom husvagnsparkeringen. Se nedtill på denna karta!

Allt större avfall och grovsopor som emballage, möbler, byggavfall, porslin, kemikalier osv. ska transporteras till kommunens återvinningscentral av bostadsrättshavaren själv.

Här kan du se Örebros återvinningscentraler – plats, öppettider, vad du får lämna i de olika containrarna mm : https://www.orebro.se/bygga-bo–trafik/avfall–atervinning/atervinningscentraler.html

Mellringe, Återbruksvägen 1 är vår närmaste återvinningscentral – 6 min med bil 3,9 km.

Se vägbeskrivning här.Ladda ner

 

Se skiss över området här.

Så fungerar det

Denna sida är under utveckling. Här skall man kunna se beskrivningar på hur man kan göra med saker inom- och utomhus i föreningen.

iLoq serviceläge

Låsets serviceläge kan användas vid tillträde av HSB eller entreprenörer.

På insidan av lägenhetsdörren på vredet finns en knapp märkt med ”ON” och ”OFF”.
När knappen är ställd i läge ”ON”, är låsets serviceläge aktiverat och kan låsas upp med en servicenyckel av HSB eller entreprenörer.
Om knappen är ställd i läge ”OFF”, är det enbart din nyckel som kan låsa upp.

FÖNSTER – Vissa fönster i våra lägenheter kan öppnas upptill för vädring utöver det vanliga sättet i sidled. Klicka på bilden för att se en större bild av de tre lägena på handtaget:
1 Vädring upptill
2 Stängt
3 Öppet på sidan på vanligt sätt

FÖNSTERVENTIL – även kallad spaltventil karmventil mm finns ovanför fönster i flera rum. Den har till uppgift att bidra till en god inomhusmiljö genom att friskluft tas in utifrån. Ventilen bör alltid stå öppen. Utsugning av luft sker med en centralt placerad fläkt via de utsugsventiler som finns i badrum och kök.

Stängda tilluftsventiler kan störa ventilationen riktigt mycket och orsaka dålig inomhusluft, höga radonhalter, mögel och röta. Klicka på bilden för att se en större bild av inställningarna för öppen och stängd ventil.

MOTORVÄRMARE GARO utomhus och i garage

Om problem finns med uttaget för motorvärmaren skall du först kontrollera jordfelsbrytaren innan du felanmäler. Ring då i första hand förvaltaren och i andra hand någon ur styrelsen. OBS! Ringer du HSB-jouren kan det medföra stora kostnader som du själv kommer att få stå för om felet endast beror på handhavandet.

Garo utomhus – öppna manual eller Ladda ner
Garo garage – öppna manual eller Ladda ner

BOKNINGSPANELEN

Bokningspanelen öppna manual eller Ladda ner

ELMÄTNING ECOGUARD

Bevaka din elförbrukning hos EcoGuard!

Ha koll på din elförbrukning via Ecoguards hemsida https://insight.ecoguard.se. Kontakta Lillemor via epost lillemor@brflunden.net om du saknar inloggningsuppgifter. Ange namn, adress och lägenhetsnummer.

Vid inloggning använd ditt lägenhetsnummer som användarnamn, i formatet ”7-2532-1-100” (för lägenhet 100) och skriv ”Lunden” under domän. För lägenhet 2 skrivs ”7-2532-1-2”

HJÄRTSTARTARE

 

Ytterdörr spisfläkt pool studsmatta markis

Ytterdörr
Lägenheter som har den äldre dörren i brun färg, kan på egen bekostnad byta denna. Notera att överfönster, karm och lister kan komma att behöva bytas ut i samband med dörrbyte.

  • Kontakta vicevärd/styrelse innan byte av dörr ska ske.
  • Ytterdörren ska harmonisera med de dörrar som är utbytta sedan tidigare.
  • Vit dörr, två speglar och halvmåneformat fönster med spröjs.
  • Byte av dörr ska utföras av fackman.
  • Dörren ska vara CE-märkt.
  • På markplan (användningsområde YD4) ska dörren uppfylla luft- och regntäthet klass 3B enligt SS-EN 12208, värmeisolering: U-värde ≤ 1,3 W/(m²K)
  • På loftgång (användningsområde YD5) ska dörren uppfylla luft- och regntäthet klass 4B enligt SS-EN 12208, värmeisolering: U-värde ≤ 1,3 W/(m²K)
  • Garageportexperten erbjuder Leksandsdörren med montering – https://brflunden.nu/wp-content/uploads/2020/07/Leksandsdörren.pdf.
  • Karl Hedin AB erbjuder Leksandsdörren via Jonathan Karlsson jonathan.karlsson@abkarlhedin.se tel 0706-121200

Spisfläkt – Ventilation
Det är inte tillåtet att montera motordriven fläkt i kök då detta påverkar balansen i hela veltilationssystemet. Detta är anpassat för spiskåpor med spjäll i stället för motor. Förslag på sådana är:
– Franke 251-10
– Franke Tender 722-10
För mer inforamtion, kontakta expeditionen, förvaltaren Pege eller styrelsen.

Tänk på att inte stänga igen de frånluftsventiler som finns i vardagsrum och sovrum. Dessa ventiler bidrar till att rätt luftflöde strömmar genom er lägenhet och tilluften behövs för att skapa en god innomhusmiljö.

Portabel pool i trädgården
 Portabel pool/bubbelpool får placeras i trädgården förutsatt att ett avtal skrivs mellan föreningen och bostadsrättshavaren. Kontakta expeditionen, förvaltaren Pege eller styrelsen för att ansöka om detta samt skriva avtal.

  • Det är inte tillåtet att utföra någon fast installation av vatten i anslutning till poolen.
  • Vattenutkast får inte monteras på utsidan av bostaden.
  • Det krävs att bostadsrättshavaren har ett lock på poolen all den tid då den inte används.
  • Trädgården ska vara avskild från resten av bostadsområdet genom att trädgården har staket med grind, häck med grind eller heltäckande häck/staket runt hela trädgården.
  • Det är inte tillåtet att använda taggtråd som staket eller i anslutning till staket/häck.
  • Häck ska vara vårdad, dock finns ingen höjdgräns för häckar i dagsläget.
  • Här kan du se avtalsvillkoren.

Portabel studsmatta i trädgården
Portabel studsmatta får placeras i trädgården förutsatt att ett avtal skrivs mellan föreningen och bostadsrättshavaren. Kontakta expeditionen, förvaltaren Pege eller styrelsen för att ansöka om detta samt skriva avtal.

  • Här kan du se avtalsvillkoren.

Markis
Styrelsens godkännande erfordras för montering av markis. Markisen får inte ge ett avvikande intryck när det gäller utseende och färg.

Förvaltare

Telefon växel: 010-303 27 00
Mån-fre kl. 8.00-17.00
Mail: 07orebroforvaltare@hsb.se

Förvaltare Per-Gunnar Tolsheden (PeGe)
Telefon: 010-303 2824 mån-fre kl. 8:00 – 17.00
Mail: per-gunnar.tolsheden@hsb.se.
Förvaltaren  hjälper dig med frågor om fastigheten och ditt boende, inkl. ansökan och beslut om renovering och byggnation.
När PeGe inte är på plats nås förvaltare på HSB via 07orebroforvaltare@hsb.se .

Vicevärdsexpeditionen i Torpet
Mandelstensvägen 19
Öppet för besök och telefon onsdagar kl. 16:00 – 18:00.
Vicevärden  Helena Wistrand hjälper dig med frågor om bokning och avtal för Torpet och övernattningsrummet, nycklar mm under expeditionstid.
Telefon 010-3032741
Mail:  helena.wistrand@hsb.se

HSB  växel
Telefon: 010-303 27 00 mån-fre kl 8.00-16.00. HSB hjälper med avtal och hyra av garage, carport, parkeringsplatser och förråd. Logga in med BankID på MittHSB.se för att hantera köerna digitalt.

 

 

Felanmälan

Telefon Växel: 010-303 27 00 vardagar kl 8.00-16.00. Dröj kvar i telefon för att kopplas till HSB-jouren efter kl 16.00.
E-post: 07felanmalan@hsb.se
Hemsida: www.hsb.se/malardalarna

Vid elavbrott i bostaden kontakta styrelsen tel: 0700-555604  OBS! Om du ringer HSB om elavbrott får du själv betala kostnaden för utryckningen! 

Vid akuta störningar eller pågående brott kontakta polisen!

Vid problem med TV eller bredband kontakta leverantören:
TV – Tele2 tel: 90 222
Bredband – Telenor tel: 020-222 222 
eller eventuellt annan leverantör som ni valt.

 

Styrelsen

Tel: 0700-555604 E-post: styrelsen@brflunden.net Swish tel: 1230630111

Ordförande
Annie H.Einarsrud
annie@brflunden.net
Sekreterare
Per-Erik Gustafsson
per-erik@brflunden.net
Ledamot
Monika Fritz
monika@brflunden.net
Ledamot
Lillemor Sjölund
lillemor@brflunden.net
Ledamot
Ghafoor Ahmadi
ghafoor@brflunden.net
Ledamot
Kent Andersson
kent@brflunden.net
Ledamot
Linn Karlsson
linn@brflunden.net
HSB-Ledamot
Tommy Hagsten
tommyhagsten@yahoo.se

Valberedning
Sammankallande
Yvonne Karlsson
Ledamot
Margareta Helmrich
valberedningen@brflunden.net

Revisor
BoRevision
Åsa Axell
asa.axell@borevision.se
Föreningsvald revisor
Örjan Brus
orjan.brus@live.se

 

 


© 2025 Brf Lunden

Hemsidan levererad av Jmgraphic AB